رشته پلو نوستالژیک با کشمش سرخشده بدون گوشت به روش مادربزرگ ها

در روستاهای قدیمی ایران، جایی که مواد غذایی به ویژه در زمستان به وفور نبود، رشته پلو غذای اصلی خانوادهها بود. ماده اصلی این غذا رشته بود و چون خانواده ها حتی برنج زیادی در اختیار نداشتند سعی می کردند با یک پیمانه برنج برای ۵ نفر نفر رشته پلو درست کنند.
همشهری آنلاین- خدیجه نوروزی: درست است که این غذا خیلی ساده و ارزان تهیه می شد اما با کره حیوانی و رشته های بریده شده مادربزرگ های روستایی عطر و بویی پیدا می کرد که تا ۷ خانه آن طرف تر می پیچید و اشتهای اعضای خانواده را بر می انگیخت. مخصوصا آن کشمش های سرخ شده جواهر نشان روی رشته پلو که همه عاشقش بودند. قدیمیها رشته را خودشان از آرد و آب درست میکردند و برای زمستان استفاده می کردند و با آن پلوی رشته ای می پختند و این غذا را با ماست میخوردند، چرا که آن زمان گوشت و مرغ مثل الان در دسترس نبود.
بیشتر بخوانید:
دمپختک عدس ؛ ناهار زمستانیِ گرم که با ترشی می چسبد
مواد لازم برای ۵ نفر
۲۰۰ گرم رشته پلویی
۱ پیمانه برنج (کم بریزید، مثل قدیما)
۱۰۰ گرم کشمش پلویی
۲ قاشق غذاخوری روغن یا کره حیوانی
نمک و زردچوبه به مقدار لازم
پیاز داغ ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
ابتدا برنج را با نمک در آب جوش نیمپز کنید، ۵ دقیقه قبل از اینکه برنج را آبکش کنید رشته های پلویی را از وسط نصف کنید و داخل آب بریزید. ( بهتر است از رشته های محلی که روستاییان درست می کنند بخرید نه شرکتی)
برنج و رشته را آبکش کنید و ته قابلمه سیب زمینی را ورقه ورقه کنید و به عنوان ته دیگ بیندازید. رشته پلو را دم بیندازید و روی برنج روغن حیوانی ذوب کنید و بریزید.
در یک تابه روغن حیوانی بریزید و کشمشها رو کمی سرخ کنید تا براق شوند و عطرشان بلند شود. می توانید کمی زردچوبه و زعفران دم کرده داخل تابه کشمش سرخ شده بریزید و تفت دهید.
در نهایت، رشته پلو را داغ سرو کنید و کشمش های سرخ شده و پیازداغ آماده را روی آن بریزید و با ماست تازه کنارش، درست مثل روستاییها که اینطوری میخوردند و خاطره میساختند، سرو کنید.
این روش ساده، بدون گوشتهای امروزی، طعم اصیل و گرمابخشی به سفره زمستانی شما می دهد و آن را گرم تر می کند.
گردآوری: کولاک
شما چه نظری دارید؟ دیدگاه خود را در سایت کولاک بنویسید.






