سلامت

خواص جادویی سیر برای سلامتی بدن که باید بدانید

خواص سیر برای سلامتی را در این مطلب سایت مجله کولاک بخوانید. 

سیر چه خاصبتی برای بدن دارد؟

سیر یکی از پرخاصیت ترین مواد غذایی در جهان است که قرن ها در طب سنتی مورد استفاده قرار گرفته و امروزه علم نیز خواص بی نظیر آن را تایید کرده است. این گیاه دارویی قدرتمند نه تنها به عنوان چاشنی در غذاها استفاده می شود بلکه دارای خواص درمانی فوق العاده ای است که می تواند سلامت شما را متحول کند.

سیر حاوی ترکیبات گوگردی به نام آلیسین است که مسئول بوی تند و همچنین خواص دارویی آن می باشد. این ماده زمانی فعال می شود که سیر خرد شده یا جویده شود. از مهمترین خواص سیر می توان به تقویت سیستم ایمنی بدن اشاره کرد که به مبارزه با سرماخوردگی و عفونت ها کمک می کند. مطالعات نشان داده اند افرادی که به طور منظم سیر مصرف می کنند کمتر دچار سرماخوردگی می شوند و دوره بیماری در آنها کوتاه تر است.

سیر برای سلامت قلب و عروق نیز بسیار مفید است چرا که به کاهش فشار خون و کلسترول بد خون کمک می کند. ترکیبات موجود در سیر می توانند باعث گشاد شدن رگ های خونی و در نتیجه کاهش فشار خون شوند. همچنین سیر از تشکیل پلاک در دیواره عروق جلوگیری کرده و خطر ابتلا به تصلب شرایین را کاهش می دهد.

خواص ضد التهابی سیر نیز بسیار قابل توجه است به طوری که برای افراد مبتلا به آرتریت بسیار مفید می باشد. آنتی اکسیدان های موجود در سیر با رادیکال های آزاد مبارزه کرده و از آسیب سلولی جلوگیری می کنند. سیر همچنین دارای خواص ضد سرطانی است و مطالعات نشان داده اند که مصرف منظم سیر می تواند خطر ابتلا به برخی سرطان ها از جمله سرطان معده و روده بزرگ را کاهش دهد.

برای سلامت مغز و اعصاب نیز سیر بسیار مفید است چرا که از سلول های عصبی در برابر آسیب محافظت کرده و می تواند خطر ابتلا به بیماری های عصبی مانند آلزایمر و دمانس را کاهش دهد. سیر به دفع سموم از بدن کمک کرده و برای سلامت کبد نیز بسیار مفید است. این گیاه دارویی با افزایش تولید آنزیم های سم زدا در کبد به پاکسازی این ارگان حیاتی کمک می کند.

برای بهره مندی از خواص سیر بهتر است آن را به صورت خام و خرد شده مصرف کنید چرا که حرارت دادن می تواند بخشی از خواص آن را از بین ببرد. می توانید سیر خرد شده را به سالادها سس ها و غذاهای مختلف اضافه کنید. توجه داشته باشید که مصرف مقادیر زیاد سیر ممکن است در برخی افراد باعث سوزش معده یا واکنش های آلرژیک شود بنابراین در مصرف آن تعادل را رعایت کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا