افراد بالای ۵۰ سال این سه هشدار را جدی بگیرند

پس از ۵۰ سالگی واکنش بدن به غذاها و نوشیدنیها نسبت به دهههای جوانی تغییر میکند و بسیاری از افراد متوجه میشوند که واکنش بدنشان به غذا خوردنِ دیروقت، دیگر مانند گذشته نیست و بیشتر از قبل عوارضی چون سوزش معده یا احساس سنگینی بروز میکند.
به گزارش خبرآنلاین، متخصصان تغذیه و سلامت میگویند برخی ترکیبهای غذایی و نوشیدنی میتوانند در این سن آثار منفی بیشتری بر سلامت داشته باشند از جمله افزایش سرعت تحلیل استخوانها که پس از ۵۰ سالگی خطر آن به میزان قابل توجهی بیشتر میشود.
ایسنا نوشت: یکی از ترکیبهای نوشیدنی که به ویژه برای افراد بالای ۵۰ سال نامطلوب است، کافئین با الکل است. در حالی که طبق گزارشهای اخیر سازمان جهانی بهداشت، مصرف الکل در هر سن و به هر مقدار عوارض جدی برای بدن دارد، متخصصان دوباره تاکید کردهاند که نوشیدنیهای حاوی این دو ماده میتوانند زنجیرهای از پیامدهای منفی برای سلامت ایجاد کنند.
آسیب به استخوانها
نخستین نگرانی، تاثیر منفی بر سلامت استخوانهاست. مصرف نوشابه و الکل هر دو با کاهش تراکم مواد معدنی استخوان و افزایش خطر شکستگی مرتبط است. مصرف نوشابه بهدلیل وجود اسید فسفریک میتواند تعادل کلسیم و فسفر را بر هم بزند و خطر شکستگی لگن را افزایش دهد. مصرف الکل نیز با کمبود کلسیم، اختلالهای کبدی و کاهش ویتامین دی همراه است که همگی به تضعیف استخوانها منجر میشوند.
افزایش خطر زمینخوردگی
دومین تهدید، افزایش خطر زمینخوردگی است. با افزایش سن، تعادل بدن بهطور طبیعی کاهش پیدا میکند و مصرف الکل این مشکل را تشدید میکند. تضعیف تعادل توام با ضعیف شدن استخوانها، احتمال آسیبهای جدی ناشی از زمینخوردگی را بالا میبرد. الکل همچنین میتواند با برخی داروها تداخلهای خطرناک داشته باشد.
اثر منفی بر قند خون
به گزارش ایندیپندنت، سومین پیامد منفی این ترکیب، نوسانهای شدید قند خون است. نوشیدنیهای الکلی حاوی نوشابه یا قهوههای شیرین بهدلیل قند ساده بالا و نداشتن فیبر یا پروتئین باعث افزایش سریع قند خون میشوند. پس از ۵۰ سالگی تنظیم قند خون دشوارتر میشود و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ افزایش پیدا میکند و این بیماری به نوبه خود با تحلیل سریعتر استخوانها نیز ارتباط دارد.
افزایش خطر کمآبی بدن
چهارمین اثر منفی، افزایش خطر کمآبی بدن است. الکل، ادرارآور است و باعث افزایش دفع مایعات از بدن میشود. افزودن نوشابههای کافئیندار هم این اثر را تشدید میکند بهطوری که میزان آبی که بدن از دست میدهد معمولا بیشتر از آبی است که از طریق نوشیدنی دریافت میشود.
۴۷۲۳۶
گردآوری: کولاک
شما چه نظری دارید؟ دیدگاه خود را در سایت کولاک بنویسید.




