طرز تهیه ۶ دسر مجلسی و ویژه برای شب یلدا

طرز تهیه ۶ دسر مجلسی و ویژه برای شب یلدا را در این مطلب بخوانید.
شب یلدا، این طولانیترین شب سال، برای ایرانیان سرشار از خاطرات زیبا و گردهماییهای گرم خانوادگی است. یکی از ارکان مهم این شب، حضور دسرها و خوراکیهای ویژه است که فضای جشن را کامل میکند. اگر به دنبال ایدههایی جدید و خوشمزه برای تهیه دسرهای شب یلدا هستید، این مطلب با ارائه دستور پخت ۶ دسر متفاوت و مجلسی، راهنمای کامل و بینظیری برای شما خواهد بود. از چیزکیک ژلهای انار گرفته تا بستنی انار خانگی، همه چیز برای یک شب یلدایی بهیادماندنی آماده شده است.
چیزکیک ژلهای انار
یکی از محبوبترین دسرهای این لیست است. برای تهیه آن ابتدا ۲۳۰ گرم بیسکوییت شکلاتی را پودر کرده و با ۸۰ گرم کره ذوب شده مخلوط کنید. این مخلوط را در کف یک قالب کمربندی قرار داده و به مدت نیم ساعت در یخچال بگذارید. سپس ۳ قاشق چایخوری پودر ژلاتین را روی ۸۰ میلیلیتر آب پرتقال ریخته و پس از اسفنجی شدن، روی حرارت بنماری آن را حرارت دهید تا شفاف شود. در یک کاسه دیگر، پنیر خامهای و شکر را با همزن برقی به خوبی هم بزنید، ژلاتین حل شده و خنک شده را اضافه کرده و سپس خامه فرم گرفته را به آرامی با لیسک به مخلوط بیفزایید. این مواد را روی لایه بیسکوییتی ریخته و صاف کنید. برای تهیه رویه ژلهای، ۵۰ گرم شکر، ۳ قاشق چایخوری پودر آگار آگار و یک پیمانه آب سرد را مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر حل شده و به جوش آید. سپس ۴۰ گرم دانه انار و یک پیمانه آب پرتقال را اضافه کرده و دو دقیقه دیگر حرارت دهید. پس از خنک شدن، در صورت تمایل یک قطره رنگ خوراکی قرمز به آن افزوده و روی چیزکیک بریزید. کار را به مدت ۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملاً خودش را بگیرد.
ژله انار با کرم شانتی
گزینهای دیگر برای علاقهمندان به ژله است. یک کاسه کوچک را با سلفون بپوشانید. یک بسته پودر ژله تمشک را طبق دستور بسته بندی با آب جوش و آب سرد تهیه کرده و داخل کاسه سلفونکشیده شده بریزید. آن را به مدت زمان مشخص شده در یخچال قرار دهید تا بسته شود. سپس کاسه را از یخچال خارج کرده، سلفون را جدا کنید و با احتیاط ژله را از کاسه خارج نمایید. یک بسته پودر کرم شانتی را با نصف پیمانه شیر و یک قاشق پودر ژلاتین به روش بنماری آماده کرده و سریعاً هم بزنید. این مخلوط را در قسمت خالی وسط ژله ریخته و سطح آن را صاف کنید. دوباره ژله را به مدت ۳ تا ۴ ساعت در یخچال بگذارید تا کرم شانتی نیز بسته شود. در زمان سرو، ژله را برگردانید.
دسر پاناکوتای انار
دسری ایتالیایی با طعم ایرانی است. ابتدا ژله انار خانگی را تهیه کنید. برای این کار، یک بسته ژلاتین بدون طعم را با یک چهارم فنجان آب جوش مخلوط کرده و هم بزنید تا حل شود. سپس ۲ فنجان آب انار و ۲ قاشق مرباخوری شکر را اضافه کرده و مجدداً هم بزنید. این مخلوط را در ظرفهای سرو مورد نظر ریخته و به مدت سه ساعت در یخچال قرار دهید. برای لایه پاناکوتا، در یک قابلمه، ۲ لیوان شیر، نصف لیوان آب، نصف بسته خامه صبحانه، نصف لیوان شکر و یک چهارم قاشق چایخوری اسانس وانیل را با هم مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید. در یک کاسه جداگانه، یک و نیم قاشق غذاخوری پودر ژلاتین بدون طعم را با نصف لیوان آب سرد مخلوط کرده و کنار بگذارید. هنگامی که مخلوط شیر و خامه نزدیک به جوش رسید، ژلاتین نرم شده را به آن اضافه کرده و هم بزنید تا کاملاً حل شود. مراقب باشید که مخلوط نجوشد. سپس مایه پاناکوتا را از صافی رد کرده و صبر کنید تا کمی خنک شود. آن را با دقت روی لایه ژله انار که کاملاً بسته شده بریزید و دوباره به مدت ۳ ساعت در یخچال قرار دهید. در نهایت، روی دسر را با دانههای انار تزیین کنید.
دسر شیک انار
یک نوشیدنی-دسر سبک و گوارا است. ۲ عدد انار دانه شده و ۷ پیمانه شیر را داخل مخلوطکن ریخته و کاملاً مخلوط کنید. مخلوط را از یک صافی عبور دهید تا پوستههای دانه انار جدا شوند. سپس مخلوط صاف شده را دوباره به مخلوطکن برگردانده و یک اسکوپ بستنی وانیلی و شکر یا عسل به میزان دلخواه اضافه کنید. همه مواد را تا یکدست شدن کامل مخلوط کرده و در لیوانهای سرو بریزید. با مقداری دانه انار تازه آن را تزیین نمایید.
دسر تیرامیسو انار
ترکیبی خلاقانه از دسر ایتالیایی و طعم یلدایی است. ۵۰۰ گرم پنیر ماسکارپونه و ۵۰۰ گرم خامه فرم گرفته را با هم مخلوط کنید. یک پیمانه پودر قهوه یا نسکافه را با یک پیمانه آب داغ مخلوط کرده و کنار بگذارید. مقداری بیسکویت (مانند لیدی فرگر) را به سرعت در مخلوط آب و قهوه زده و در کف ظرف سرو بچینید. روی بیسکویتها را با یک لایه از مخلوط پنیر و خامه بپوشانید و صاف کنید. سپس مقداری شکلات رنده شده روی آن بپاشید. این لایهچینی را یک بار دیگر تکرار کنید. در پایان، سطح دسر را با دانههای انار تازه تزیین کرده و به مدت چند ساعت در یخچال قرار دهید تا خنک و مستحکم شود.
بستنی انار خانگی
دسری ساده و طبیعی برای پایان شب یلدا است. آب ۲ عدد انار بزرگ و آب یک عدد لیموترش تازه را بگیرید. باید حدود سه چهارم پیمانه آب انار داشته باشید. مقداری از دانههای انار را برای تزیین کنار بگذارید. به آب انار و لیمو، یک و نیم پیمانه شکر اضافه کرده و هم بزنید تا شکر کاملاً حل شود. سپس ۲ پیمانه خامه غلیظ را به مخلوط افزوده و آنقدر هم بزنید تا رنگ یکدست و صورتی به خود بگیرد. این مخلوط را در یک ظرف پلاستیکی دردار ریخته و حداقل به مدت ۴ ساعت یا تمام شب در فریزر قرار دهید. پس از یخ زدن، بستنی را از فریزر خارج کرده و با دانههای انار کنار گذاشته شده تزیین و سرو کنید.
این شش دسر متنوع، هر کدام با طعم منحصربهفرد خود، میتوانند میز دسر شب یلدای شما را به یادماندنی و چشم نواز کنند. با تهیه این دسرها، سنت دیرینه یلدا را با طعمهای نو و خلاقانه درآمیزید و شبی گرم و خاطرهانگیز را برای عزیزانتان رقم بزنید.




