قهوه برای سلامت استخوان خطرناک است؟

وقتی صحبت از رسیدن به اهداف حرفهای، مقابله با موانع شخصی و لذت بردن کامل از زندگی میشود، چای و قهوه به مثابه سوختهایی هستند که موتور ما را به حرکت در میآورند. در تازه ترین تحقیقات آشکار شده که کدام یک از این دو نوع نوشیدنی محبوب برای سلامت استخوانها مناسبتر و کدام یک مناسب نیست.
همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: در حالی که قهوه و چای از نظر طعم خوشمزه و از نظر اثرات مثالزدنی برای سلامت هستند، تحقیقات پیدرپی در حال تجزیه و تحلیل تأثیر آنها هستند. از سلامت روان گرفته تا قدرت جسمی، چای و قهوه بر هر دو تأثیر میگذارند اما همیشه تاثیرات این دو نیز مثبت نیست.
چای یا قهوه: کدام بهتر است؟
چای و قهوه هر دو عمدتا برای سلامت انسان مفید هستند. با این حال، طبق یک مطالعه اخیر، وقتی صحبت از سلامت استخوان میشود، چای ممکن است کمی در صدر قرار گیرد. علاوه بر این، قهوه زیاد، به ویژه ۵ فنجان یا بیشتر، ممکن است تأثیر منفی بیشتری بر استخوانهای شما داشته باشد. محققان دانشگاه فلیندرز در استرالیا دادههای مطالعه شکستگیهای پوکی استخوان، مبتنی بر تجزیه و تحلیل مداوم نزدیک به ۱۰ هزار زن ۶۵ سال به بالا را مشاهده کردند. آنها میزان مصرف چای و قهوه و تراکم مواد معدنی استخوان در لگن و گردن استخوان ران آنها را ثبت کردند.
نتایج تکان دهنده
یافتههای این مطالعه در مجله «نوترینتز»( Nutrients) منتشر شد و محققان دریافتند که در بازه زمانی ۱۰ ساله، افرادی که چای مینوشیدند، تراکم مواد معدنی استخوان لگنشان کمی بیشتر از افرادی بود که قهوه مینوشیدند.
رایان لیو، یکی از نویسندگان این مطالعه، به واشنگتن پست گفت: ما دقیقا نمیدانیم که چرا چای نسبت به قهوه اثر محافظتی بیشتری دارد. با این حال، طبق تحقیقات موجود در سلولها، این میتواند به دلیل ترکیباتی مانند کاتچین باشد که چای میتواند سلولهای استخوانساز را تحریک کند و منجر به تراکم مواد معدنی استخوان بالاتر شود.
چرا قهوه نه؟
در مورد قهوه، محققان متوجه نکته جالبی شدند. مصرف متوسط، حدود دو تا سه فنجان در روز، اثرات منفی بر تراکم مواد معدنی استخوان نداشت. اما ۵ فنجان یا بیشتر با کاهش سطح تراکم مواد معدنی استخوان مرتبط بود.
چرا سلامت استخوان مهم است؟
کاهش تراکم مواد معدنی استخوان، خطر ابتلا به پوکی استخوان را در فرد افزایش میدهد. علاوه بر این، نازک شدن تدریجی استخوانها با افزایش سن، آنها را بیشتر در معرض شکستگی قرار میدهد. با این حال، یادآوری این نکته ضروری است که پوکی استخوان یک بیماری چند عاملی است، به این معنی که عواملی مانند سابقه خانوادگی، مصرف الکل، مصرف دخانیات، نژاد و قومیت نیز در احتمال ابتلا به آن نقش دارند.
باید به چای روی بیاورید؟
مایکل هولیک، استاد غدد درونریز، دیابت، تغذیه و مدیریت وزن در دانشکده پزشکی چوبانیان و آودیسیان دانشگاه بوستون، که در این مطالعه شرکت نداشت، گفت: درست است که چای کمی در تراکم مواد معدنی استخوان مفید است، اما این تفاوت آنقدر کوچک است که از نظر بالینی ممکن است واقعا مهم نباشد. به مصرف چای خود ادامه دهید و در عین حال مراقب مصرف قهوه خود باشید. این با توصیههای سازمان غذا و دارو مبنی بر عدم مصرف بیش از ۴۰۰ میلیگرم کافئین در روز همسو است.
بیشتر بخوانید:
- پیشگیری از حمله قلبی و سکته مغزی با نوشیدن قهوه به یک روش خاص!
- زمان طلایی مصرف چای؛ عوارض خطرناک مصرف چای کهنه برای معده
گردآوری: کولاک
شما چه نظری دارید؟ دیدگاه خود را در سایت کولاک بنویسید.





