۵ جایگزین سالم برای کره

کره بدون شک خوشمزه است و هر غذایی را خوش طعمتر میکند، اما کالری و چربی اشباع بالایی نیز دارد. به همین دلیل است که بسیاری از مردم به دنبال جایگزینهایی هستند که بدون از دست دادن طعم، با اهداف سلامتی آنها مطابقت بیشتری داشته باشد.
همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: در این مطلب به برخی از سالمترین جایگزینهای کره برای پخت و پز و شیرینیپزی اشاره شده است.
روغن زیتون
دکتر ابونی کورنیش، پزشک طب کاربردی در کلینیکهای آمن، به هلت گفت: روغن زیتون فوق بکر همچنان استاندارد طلایی برای پخت و پز ضدالتهاب است. روغن زیتون نه تنها سرشار از ترکیبات گیاهی محافظ، از جمله پلیفنولهایی مانند هیدروکسی تیروزول است که به عنوان آنتیاکسیدانهای قوی عمل میکنند و به کاهش التهاب در بدن کمک میکنند، بلکه سرشار از چربیهای تک غیراشباع است که نشان داده شده از سلامت قلب حمایت میکنند. تحقیقات نشان میدهد که جایگزینی منابع چربیهای اشباع شده، مانند کره، با چربیهای تک غیراشباع، مانند روغن زیتون، میتواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی کمک کند. روغن زیتون فوق بکر، برای پخت و پز روزانه با حرارت متوسط ایده آل است.
روغن آوودکادو
روغن آووکادو سرشار از چربیهای تک غیراشباع مفید برای قلب است که میتواند به کاهش عوامل خطر بیماریهای قلبی مانند کلسترول بالا کمک کند. روغن آووکادو همچنین سرشار از ویتامین E و ترکیبات گیاهی آنتیاکسیدانی مانند پلیفنولها و کاروتنوئیدها است که التهاب رگهای خونی را کاهش داده و از تشکیل پلاک جلوگیری میکنند. اوری زنکر، متخصص تغذیه گفت: روغن آووکادو نقطه دود بالایی دارد، بنابراین برای تفت دادن و پخت عالی است.
موز له شده
ملانی مارکوس، متخصص تغذیه با بیان اینکه موز له شده شیرینی طبیعی، رطوبت و فیبر را اضافه میکند و در عین حال چربی اشباع را کاهش میدهد، گفت: حداقل نیمی از کره را در دستورهای پخت کیک و شیرینی با موز له شده جایگزین کنید. او در ادامه توضیح داد: این کار منجر به بافتی مشابه میشود در حالی که کالری و چربی را کاهش میدهد.با این حال، بهتر است از موز له شده در غذاهای پخته شده که کره برای ایجاد بافت خاص در آنها ضروری است، مانند کروسانهای که حالت ترد و پوسته پوسته دارند یا نان مخصوص زیر پای، صرف نظر کنید.
ماست یونانی
اگر به دنبال افزایش پروتئین محصولات پخته شده مانند نانهای سریع، کیکها و مافینها هستید، ماست یونانی را امتحان کنید. کورنیش میگوید: ماست یونانی پروتئین و رطوبت را اضافه میکند و در عین حال چربی اشباع شده را در محصولات پخته شده کاهش میدهد. یک فنجان ماست یونانی حاوی ۲۵ گرم پروتئین است که آن را به جایگزینی بسیار مناسب برای افزایش مصرف پروتئین تبدیل میکند. در زمان پخت غذا یا شیرینی نیمی از کره را با مقدار مساوی ماست جایگزین کنید. به عنوان مثال، اگر در دستور پخت ۱ فنجان کره ذکر شده است، به جای آن از نصف فنجان کره و یک چهارم فنجان ماست یونانی استفاده کنید. برای بهترین نتیجه بهتر است از ماست ساده ۲ درصد یا پرچرب استفاده کنید.
سس سیب
اوری زنکر با بیان اینکه سس سیب یک جایگزین کمچرب برای کره است و میتواند در محصولات پختهشده شیرین مانند کوکی، براونی و نان استفاده شود، گفت:. سس سیب رطوبت و شیرینی طبیعی را به محصولات پختهشده اضافه میکند و به شما این امکان را میدهد که هم کره و هم شکر اضافهشده را کاهش دهید. زنکر در ادامه توضیح داد: میوههایی مانند سیب حاوی ویتامینها، مواد معدنی و پلیفنولهایی هستند که برای سلامت کل بدن مفید هستند.
کره را با سس سیب با نسبت ۱در ۱ جایگزین کنید، اما به خاطر داشته باشید که سس سیب محصولات پختهشده را مرطوبتر و طعم آنها را کمی متفاوت میکند. با جایگزینی تنها نیمی از کره شروع کنید و موادی مانند مایعات، شکر یا زمان پخت را در صورت نیاز تنظیم کنید.
بیشتر بخوانید:
- معجزه ۲ قاشق روغن زیتون برای سلامت
- چرا استفاده دوباره از روغن در آشپزی سالم نیست؟
گردآوری: کولاک
شما چه نظری دارید؟ دیدگاه خود را در سایت کولاک بنویسید.









