آشپزی

طرز تهیه آش گندم خاص و خوشمزه به روش سنتی

طرز تهیه آش گندم خاص و خوشمزه به روش سنتی را در این مطلب سایت مجله کولاک بخوانید. 

این آش گرم و مقوی یکی از اصیل ترین غذاهای ایرانی است که در فصل سرما طرفداران زیادی دارد. برای تهیه این آش خوشمزه شما نیاز به مواد اولیه تازه و دستور پختی دقیق دارید.

مواد لازم برای شش نفر:

– دو پیمانه گندم پوست کنده

– یک پیمانه عدس

– نیم پیمانه لوبیا چیتی

– نیم پیمانه نخود

– پنج۰۰ گرم سبزی آش شامل تره، جعفری، اسفناج و گشنیز

– دو عدد پیاز متوسط

– ۲۰۰ گرم گوشت قرمز یا سینه مرغ

– سه قاشق غذاخوری آرد

– نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

– نعناع داغ و سیرداغ برای تزیین

طرز تهیه:

ابتدا گندم را از شب قبل با مقدار کافی آب خیس کنید. حبوبات شامل عدس، لوبیا چیتی و نخود را نیز در ظرف جداگانه ای خیس نمایید. پس از گذشت چند ساعت، گندم و حبوبات را در قابلمه بزرگی بریزید و با چهار لیتر آب روی حرارت متوسط قرار دهید.

در حین پخت گندم و حبوبات، پیازها را ریز خرد کنید و در تابه ای با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شوند. سپس گوشت یا مرغ را به پیازها اضافه کنید و با زردچوبه و فلفل مزه دار نمایید. این مخلوط را به قابلمه حاوی گندم و حبوبات اض کنید.

سبزی های پاک شده را بشویید و ریز خرد کنید. هنگامی که گندم و حبوبات نیم پز شدند، سبزی های خرد شده را به قابلمه اضافه نمایید. اجازه دهید مواد به آرامی بپزند تا تمامی مزه ها در هم ترکیب شوند.

در کاسه کوچکی آرد را با یک لیوان آب سرد مخلوط کنید تا کاملا یکدست شود. این مخلوط را به آرامی به آش در حال جوش اضافه کنید و هم بزنید تا آش غلیظ شود. در این مرحله نمک آش را اندازه کنید و اجازه دهید آش برای سی دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بجوشد.

در پایان آش را در ظرف سرو بکشید و با نعناع داغ و سیرداغ تزیین کنید. این آش گرم نه تنها یک غذای کامل و مقوی محسوب می شود بلکه برای روزهای سرد پاییز و زمستان بسیار مناسب است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا