طرز تهیه آش رشته سنتی و مخصوص به روش ساده

طرز تهیه آش رشته سنتی و مخصوص به روش ساده را در این مطلب سایت مجله کولاک بخوانید.
آش رشته یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که در فصل سرما طرفداران بسیاری دارد. این غذا با ترکیبی از حبوبات، سبزیجات و رشته تهیه می شود و به دلیل مواد مغذی فراوان، یک وعده غذایی کامل محسوب می شود. در ادامه روش تهیه این آش خوشمزه را به صورت سنتی و با نکاتی برای خوشمزه تر شدن آن آموزش می دهیم.
مواد لازم برای تهیه آش رشته
برای شش نفر به مواد زیر نیاز دارید:
– نخود یک پیمانه
– لوبیا قرمز یک پیمانه
– عدس یک پیمانه
– سبزی آش شامل تره، جعفری، اسفناج و گشنیز به مقدار پانصد گرم
– پیاز داغ به مقدار لازم
– نعناع داغ به مقدار لازم
– سیر داغ به مقدار لازم
– رشته آش به میزان دویست گرم
– آب به میزان لازم
– نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
– کشک به میزان لازم
– روغن به میزان لازم
روش تهیه آش رشته
ابتدا حبوبات شامل نخود، لوبیا قرمز و عدس را از شب قبل در آب خیس کنید. سپس حبوبات خیس شده را در قابلمه بزرگی بریزید و آب کافی به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و اجازه دهید حبوبات به آرامی بپزند.
در مرحله بعد سبزیجات را پاک کنید و بشویید. سپس سبزی ها را به صورت نگینی خرد کنید. هنگامی که حبوبات نیم پز شدند، سبزی خرد شده را به قابلمه اضافه کنید. ادویه ها شامل نمک، فلفل و زردچوبه را نیز در این مرحله به آش اضافه کنید.
اجازه دهید سبزی و حبوبات به خوبی با هم بپزند و آش جا بیفتد. هنگامی که حبوبات کاملا پخته شدند، رشته آش را به آش اضافه کنید. توجه داشته باشید که رشته آش را نباید زودتر اضافه کنید زیرا باعث شله شدن آش می شود.
در حین پخت آش، پیاز، سیر و نعناع را جداگانه تفت دهید و برای تزیین آش کنار بگذارید. پس از اضافه کردن رشته، حدود سی دقیقه زمان دهید تا رشته نیز بپزد. در پایان آش را با کشک سرو کنید و با پیاز داغ، نعناع داغ و سیر داغ تزیین کنید.
برای خوشمزه تر شدن آش می توانید از گوشت قرمز یا استخوان نیز استفاده کنید. همچنین استفاده از نمک و ادویه به میزان مناسب در طعم آش تاثیر بسیاری دارد. آش رشته باید غلظت مناسبی داشته باشد و نه زیاد رقیق باشد و نه زیاد غلیظ.
این آش به دلیل دارا بودن حبوبات و سبزیجات، منبع غنی از ویتامین ها و مواد معدنی است و برای سلامت بدن بسیار مفید می باشد. آش رشته را می توان به عنوان ناهار یا شام سرو کرد و در مهمانی ها و مراسم خاص نیز از آن استفاده می شود.




