آشپزی

طرز تهیه آش حلیم به روش سنتی و مخصوص

طرز تهیه آش حلیم به روش سنتی و مخصوص را در این مطلب سایت مجله کولاک بخوانید.

نحوه پخت آش حلیم

آش حلیم یکی از غذاهای سنتی و مقوی ایرانی است که در فصل سرما طرفداران بسیاری دارد. این غذا با ترکیب گوشت، گندم و ادویه های مخصوص تهیه می شود و به دلیل بافت نرم و طعم بی نظیرش شناخته شده است. در ادامه روش پخت این غذای خوشمزه را به صورت مرحله به مرحله آموزش خواهیم داد.

مواد لازم برای شش نفر شامل موارد زیر است:

گندم پوست کنده به میزان پانصد گرم

گوشت سردست گوسفندی بدون استخوان به میزان پانصد گرم

پیاز متوسط یک عدد

روغن حیوانی یا کره به میزان یک دوم پیمانه

دارچین به میزان دو قاشق غذاخوری

زعفران دم کرده به میزان دو قاشق غذاخوری

نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

شکر یا عسل برای تزیین به میزان لازم

برای شروع ابتدا گندم پوست کنده را به خوبی بشویید و به مدت حداقل هشت ساعت در آب سرد خیس کنید. سپس گندم خیس خورده را با چهار پیمانه آب در قابلمه ای بزرگ بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. پس از جوش آمدن حرارت را کم کنید و اجازه دهید گندم به آرامی بپزد.

در مرحله دوم گوشت سردست گوسفندی را با یک عدد پیاز کامل و مقداری آب در قابلمه جداگانه ای بپزید. پس از پخت کامل گوشت، آن را از قابلمه خارج کرده و به صورت رشته رشته شده خرد کنید. پیاز پخته شده را دور بریزید.

هنگامی که گندم کاملا پخت و نرم شد، گوشت رشته شده را به قابلمه گندم اضافه کنید. مخلوط گندم و گوشت را با کمک گوشتکوب برقی یا چوب گوشتکوب به خوبی بکوبید تا کاملا یکدست شود.

در ادامه روغن حیوانی یا کره را در تابه ای کوچک گرم کنید و دارچین را به آن اضافه نمایید. پس از معطر شدن دارچین، این مخلوط را به آش حلیم اضافه کنید. سپس زعفران دم کرده، نمک و فلفل سیاه را نیز به قابلمه بیفزایید و خوب هم بزنید.

اجازه دهید آش حلیم به مدت سی دقیقه دیگر روی حرارت ملایم جا بیفتد و غلظت مناسبی پیدا کند. در این مرحله باید آش مرتب هم زده شود تا ته نگیرد.

برای سرو آش حلیم می توانید آن را در ظرف مناسبی کشیده و با دارچین و شکر یا عسل تزیین کنید. این غذا به صورت گرم سرو می شود و همراه با نان تازه طعم بهتری خواهد داشت. آش حلیم نه تنها یک غذای مقوی و انرژی بخش است بلکه به دلیل داشتن گندم و گوشت منبع غنی از پروتئین و فیبر محسوب می شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا