طرز تهیه آش جو خاص و خوشمزه به روش سنتی

طرز تهیه آش جو خاص و خوشمزه به روش سنتی را در این مطلب سایت مجله کولاک بخوانید.
آش جو یکی از غذاهای سنتی و مقوی ایرانی است که در فصل سرما طرفداران بسیاری دارد این آش نه تنها طعمی دلچسب دارد بلکه به دلیل وجود جو و سبزیجات فراوان بسیار مقوی و مناسب برای روزهای سرد سال است در ادامه روش پخت این آش به صورت سنتی اما با نکاتی برای بهتر شدن طعم آن آموزش داده می شود.
مواد لازم برای تهیه آش جو
برای تهیه این آش به مواد زیر نیاز دارید یک پیمانه جو پوست کنده دو پیمانه نخود و لوبیا که از قبل خیسانده شده باشند سه پیمانه برنج نیمدانه دو قاشق غذاخوری آرد گندم یک کیلو سبزی آش شامل تره جعفری اسفناج و گشنیز دو عدد پیاز متوسط سه حبه سیر دو قاشق غذاخوری نعناع خشک نمک فلفل و زردچوبه به میزان لازم و یک قاشق غذاخوری روغن گیاهی.
طرز تهیه آش جو
ابتدا جو را با شش پیمانه آب روی حرارت ملایم بپزید تا کاملا نرم شود سپس نخود و لوبیای خیسانده شده را اضافه کنید و بگذارید تا حبوبات نیز پخته شوند در مرحله بعد برنج را به مخلوط اضافه کنید و اجازه دهید تا برنج نیز در آش کاملا بپزد و آش غلظت مناسبی پیدا کند.
سبزیجات را تمیز شسته و خرد کنید سپس آنها را به آش اضافه نمایید در یک تابه جداگانه پیازها را رنده کرده و با روغن تفت دهید تا طلایی شوند سیرهای رنده شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید سپس نعناع خشک را به مخلوط پیاز و سیر اضافه نمایید و چند دقیقه دیگر تفت دهید این مخلوط را به آش در حال جوشیدن اضافه کنید.
آرد را در کمی آب سرد حل کنید تا گلوله نشود سپس آن را به آش اضافه نمایید و خوب هم بزنید این کار باعث غلظت آش می شود در نهایت نمک فلفل و زردچوبه را به آش اضافه کنید و اجازه دهید آش به مدت سی دقیقه روی حرارت ملایم جا بیفتد و طعم ها به خوبی با هم ترکیب شوند.
نکات کلیدی برای تهیه آش جو خوشمزه
برای تهیه آش جو خوشمزه بهتر است از جو با کیفیت استفاده کنید و حتما جو را به اندازه کافی بپزید تا نرم شود اضافه کردن آرد به آش باعث غلظت مناسب آن می شود اما مراقب باشید که آش سفت نشود همچنین تفت دادن پیاز و نعناع در روغن جداگانه و اضافه کردن آن در انتها طعم فوق العاده ای به آش می دهد. این آش را می توانید با ترشی یا نان سرو کنید.




