گوناگون

این اشتباه غذایی پوست را پیر می‌کند

به گفته متخصصان، غذاهای سرشار از سدیم می‌توانند باعث پیری پوست هم بشوند. 

ایسنا نوشت: متخصصان می گویند اما شاید تعجب‌آور باشد اگر دریابید که غذاهای سرشار از سدیم می‌توانند باعث پیر شدن پوست هم بشوند. 

این عامل ممکن است باعث شود که پوست، خشک یا پف‌کرده به نظر برسد و حتی در تولید کلاژن در بدن، یعنی پروتئینی که به سفت، مرطوب و سالم ماندن پوست کمک می‌کند، اختلال ایجاد کند.

«تیموتی تران»، دکتر پوست در مرکز درماتولوژی «وست‌لیک» در این باره گفت: نمک با کمک به تنظیم تعادل مایعات، عملکرد عصب‌ها و انقباض‌های عضلانی، نقشی اساسی در بدن ایفا می‌کند. با این حال، سدیم وقتی بیش از حد مصرف شود، می‌تواند به مجموعه‌ای از مشکلات بینجامد و پوست، اغلب نخستین ناحیه‌ای است که این عدم تعادل‌ها را نشان می‌دهد.

وی توضیح داد: وقتی سدیم آب‌رسانی پوست را مختل می‌کند و تنش اکسایشی را افزایش می‌دهد، پوست در برابر تجزیه کلاژن آسیب‌پذیرتر می‌شود. با گذشت زمان، این وضعیت می‌تواند به افتادگی، ایجاد خطوط ریز و بافت زبر پوست منجر شود.

«مایکل لین»، یک متخصص پوست دیگر نیز می گوید فشار خون بالا می‌تواند پوست را ضعیف کند و در تولید کلاژن اختلال ایجاد کند.

براساس این مطالعه در حالی که توصیه می‌شود آمریکایی‌ها روزانه حدود ۲۳۰۰ میلی‌گرم سدیم مصرف کنند اما بیشتر آنها ۱۱۰۰ میلی‌گرم بیش از این مقدار دریافت می‌کنند. در نتیجه این موضوع و عوامل دیگر، نزدیک به نیمی از همه بزرگسالان آمریکایی با فشار خون بالا زندگی می‌کنند.

بر اساس اعلام متخصصان کلینیک کلیولند، رژیم غذایی پرنمک می‌تواند با وادار کردن بدن به نگه داشتن آب اضافی برای مقابله با اثرات نمک، باعث شود پوست پف‌کرده‌تر به نظر برسد. پوست همچنین ممکن است خشک به نظر برسد زیرا آب را از سلول‌ها بیرون می‌کشد.

این موضوع سپس بدن را وادار می‌کند آب را از سلول‌ها و پوست بیرون بکشد و در نتیجه، وضعیت کم‌آبی ایجاد شود. این وضعیت می‌تواند به معنی پوست خشک و پوسته‌پوسته، با خطوط و چین‌وچروک‌های برجسته‌تر، و همچنین ظاهری بی‌روح باشد.

سدیمی که در پوست ذخیره می‌شود حتی می‌تواند در بروز اگزما نقش داشته باشد. اگزما، یک بیماری پوستی آزاردهنده است که باعث می‌شود پوست خشک، قرمز و برجسته شود. بر اساس اعلام انجمن ملی اگزما، بیش از ۳۱ میلیون آمریکایی به نوعی از اگزما مبتلا هستند.

بر اساس گفته متخصصان در سان‌فرانسیسکو، تنها یک گرم سدیم اضافی در روز احتمال تشدید علائم اگزما را بیش از ۲۰ درصد افزایش می‌دهد.

سدیم همچنین ممکن است در التهاب مزمن اگزما که پیری پوست را تسریع می‌کند نقش داشته باشد و پوست به طور طبیعی با افزایش سن خشک‌تر می‌شود.

کارشناسان برای مقابله با اثرات سدیم بر پوست و حفظ سلامت و شادابی آن، توصیه می‌کنند که افراد مصرف غذاهای فوق‌فراوری‌شده مانند چیپس، سوپ‌های کنسروی، فست‌فود، گوشت‌ها، ترشی‌ها و نان را محدود کنند.

با این حال، همچنان می‌توان با خوردن غذاهای سالم‌تر از جمله مغزها، حبوبات، ماهی و پنیر کم‌سدیم یا گزینه‌های دیگر، میل به طعم شور را برطرف کرد.

پیروی کردن از یک رژیم غذایی کم‌سدیم در صورت آشپزی در خانه، آسان‌تر می‌شود زیرا معمولا در مقایسه با غذاهای منجمد یا آماده فروشگاهی، نمک کمتری استفاده می‌شود.

اطمینان حاصل کنید که هر نوع غذای کنسروی را بشویید تا نمک اضافی ناشی از فرایند نگهداری آن حذف شود و از گیاهان معطر و ادویه‌ها برای طعم‌دهی استفاده کنید.

کارشناسان تغذیه می گویند شستن لوبیای کنسروی می‌تواند تا ۴۰ درصد از محتوای سدیم آن را حذف کند.

همچنین خوردن غذاهای شور همراه با مواد غذایی سرشار از پتاسیم مانند موز، می‌تواند به خنثی کردن بخشی از احتباس آب ناشی از سدیم کمک کند.

مرطوب و هیدراته نگه داشتن پوست اهمیت دارد زیرا پوست، بزرگ‌ترین اندام بدن است و به شیوه‌های مختلف از بدن محافظت می‌کند. پوست یک سد محافظ ایجاد می‌کند تا بدن را از نفوذ باکتری‌ها و دیگر خطرات احتمالی محیطی که می‌توانند برای سلامت انسان خطرناک باشند، محافظت کند.

گردآوری: کولاک
شما چه نظری دارید؟ دیدگاه خود را در سایت مجله کولاک بنویسید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا