آشپزی

طرز تهیه آبگوشت سنتی ایرانی؛ غذای اصیل و ناب ایرانی

آبگوشت سنتی که با نام دیزی نیز شناخته می‌شود، یکی از غذاهای اصیل و سنتی ایرانی است که با طعم و عطر بی‌نظیرش همواره در لیست محبوب‌ترین غذاهای ایرانی قرار دارد.

این غذای مقوی و انرژی‌بخش با روش پخت طولانی و حوصله‌بر به بهترین نحو جا می‌افتد و طعمی ماندگار در خاطر ایجاد می‌کند.

مواد لازم برای تهیه آبگوشت سنتی

برای تهیه آبگوشت برای چهار نفر به مواد زیر نیاز دارید:

پانصد گرم گوشت آبگوشتی با استخوان

نصف پیمانه نخود

نصف پیمانه لوبیا سفید

دو عدد پیاز متوسط

دو عدد گوجه فرنگی

دو عدد سیب زمینی متوسط

زردچوبه به میزان لازم

نمک و فلفل به میزان کافی

روغن برای تفت دادن

طرز تهیه مرحله به مرحله آبگوشت

برای شروع پخت این غذای لذیذ بهتر است از شب قبل نخود و لوبیا سفید را در دو ظرف جداگانه خیس کنید و در طول این مدت چندین بار آب آن را تعویض نمایید تا نفخ آن گرفته شود و هضم راحت‌تری داشته باشد.

در مرحله اول پخت، مقدار کمی روغن در قابلمه‌ای مناسب ریخته و گوشت آبگوشتی را اضافه کنید. گوشت را به خوبی تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و کاملا قهوه ای شود. سپس نخود و لوبیای خیس خورده را آبکش کرده و به قابلمه اضافه کنید و به مدت چند دقیقه مواد را باهم تفت دهید.

در این مرحله پیازها را پوست کنده و به همراه گوجه فرنگی به قابلمه اضافه کنید. سپس هشت لیوان آب جوش به قابلمه اضافه نمایید. یکی از رازهای طعم بی‌نظیر آبگوشت استفاده از آب جوش در ابتدای پخت است که به لعاب انداختن بهتر غذا کمک می‌کند.

حرارت زیر قابلمه را کم کنید و اجازه دهید آبگوشت با حرارت بسیار ملایم به آرامی بپزد. پس از اضافه کردن آب، اجازه دهید مواد به مدت دو تا سه ساعت روی حرارت ملایم بپزند تا آبگوشت کاملا جا بیفتد.

پس از گذشت دو ساعت سیب زمینی‌ها را شسته و به قابلمه اضافه کنید. در این مرحله می‌توانید چربی اضافی موجود روی آبگوشت را بگیرید و به همراه پیاز باقیمانده کاملا له کنید سپس مجدداً به قابلمه بازگردانید.

برای سرو آبگوشت دو روش مرسوم وجود دارد. روش اول این است که آب آبگوشت را جداگانه سرو کنید و باقی مواد را با گوشتکوب به خوبی بکوبید و به صورت جداگانه میل نمایید. روش دوم این است که در کاسه هر نفر مقداری از حبوبات و گوشت را قرار داده و سپس آب آن را اضافه کنید.

برای تهیه آبگوشت در زودپز ابتدا گوشت را به همراه نخود و لوبیا داخل زودپز ریخته و پیاز را به چهار قسمت تقسیم کرده و اضافه کنید. ادویه‌ها را هم افزوده و درب زودپز را ببندید. بین چهل و پنج دقیقه تا یک ساعت زمان برای پخت مواد در زودپز نیاز است. سپس آبگوشت را به قابلمه منتقل کرده و گوجه فرنگی و سیب زمینی را اضافه کنید.

برای ایجاد طعمی متمایز می‌توانید به آبگوشت لیمو عمانی اضافه کنید. برای جلوگیری از تلخ شدن آبگوشت بهتر است لیمو عمانی را چند دقیقه در آب جوش قرار دهید تا تلخی آن گرفته شود یا از پودر لیمو عمانی استفاده نمایید. استفاده از لیمو عمانی خانگی کیفیت نهایی آبگوشت را به طور محسوسی افزایش می‌دهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا